Laminaat

Laminaat is één van de meest populaire en stijlvolle materialen voor vloer- en trapbekleding, zowel in woon- als werkruimtes. Het voordeel van laminaat is dat het veilig, duurzaam en bovendien makkelijk is qua schoonmaak en onderhoud. Als nadeel van laminaat werd vroeger genoemd dat het goedkoop zou ogen en makkelijk beschadigt. Maar wist u dat professioneel laminaat tegenwoordig qua uitstraling en kwaliteit niet meer te onderscheiden is van massief hout? De Fouw Woning- en Projectinrichting heeft een enorm laminaatassortiment met variërende houtsoorten, diktes en kwaliteiten. Zowel voor een doe-het-zelfpakket of volledige traprenovatie bieden wij materiaal, advies en vakkundige hulp.

 Laminaat op uw trap: doe-het-zelfpakket of complete montage?

Het leggen van laminaat is een precisiewerk, vooral wanneer het op de trap aankomt. Het inmeten van een trap is een lastige klus en het op maat maken van overzettreden, stootborden, plinten, afwerklijsten is alleen weggelegd voor de gevorderde doe-hetzelver.

De Fouw biedt voor elke trapsoort (open, dichte, wentel- of hoektrappen) een oplossing. De gevorderde klusser wordt voorzien van een adviesgesprek en doe-het-zelfpakket, aangepast op de betreffende trap. Voor de onervaren klusser leveren wij niet alleen ontwerp, ook montage, afwerking en onderhoudsadviezen worden verzorgd.

Let bij de keuze van laminaat niet alleen op de uitstraling, ook op kwaliteit en effect

Of u het nou gáát of láát leggen: de keuze van geschikt laminaat verschilt per persoon en trapmodel. Het is verstandig om u te laten informeren en adviseren door onze vakspecialisten. U heeft namelijk veel materiaalopties:

– Wilt u laminaat vergelijkbaar met een massieve houten vloer? Dan kiest u voor laminaat met een V-groef. Daarnaast bestaan er laminaten met structuur, welke qua uitstraling en voelbaarheid niet te onderscheiden zijn van een tegel- of houten vloer.

– Vindt u het prettig dat uw trapbekleding geluid reduceert? Er is laminaat leverbaar met een speciale laag die het loopgeluid dempt.

De Fouw biedt bovendien verschillende opties voor de verzorging en afwerking:

– Moet de trap uit veiligheidsoverwegingen worden voorzien van een antislipprofiel?

– Wilt u de plinten, lijsten en trapleuning in eenzelfde tekening als het laminaat?

– Heeft u al nagedacht over een geschikte ondervloer m.b.t. geluid, isolatie en vocht?

– En voegt u een eigentijds effect toe door de trap te voorzien van ingebouwde verlichting?

 

U merkt het: heel veel extra mogelijkheden! De Fouw Woning- en Projectontwikkeling beschikt over een uitgebreide showroom waar u alle laminaatsoorten kunt bekijken. Aansluitend kunt u eventueel direct een keuze maken voor een doe-het-zelfpakket of complete montage. Hebben wij uw interesse gewekt neem dan contact met ons op.